Het is lente, bescherm je huid!

Het is lente en dat merken we! De zon begint weer meer te schijnen en de planten komen tot bloei, tijd om te genieten van het buitenleven.

Bescherm je huid tegen de zon! Ongeveer 90% van de mate van huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon. Rimpels, pigmentvlekken en een doffe, droge huid is grotendeels het resultaat van UV schade. Daarnaast stijgt het aantal gevallen van huidkanker in Nederland nog steeds. Zowel UV-A als UV-B straling kan schade geven aan het DNA van huidcellen, wat kan leiden tot de vorming van huidkanker. Smeer je dus tijdig in en smeer bij gedurende de dag als je buiten bent want er is geen product dat je huid de hele dag beschermt. Met de tijd neemt de bescherming van een zonnebrandcrème af. Wil je jouw huid goed beschermen smeer je dan 1x per 2 uur in. Ook achter glas is het belangrijk je huid te beschermen, want UV-A stralen gaan er door heen.

Een paar tips: - vermijd de middagzon en zoek tussen 12.00 en 15.00 uur de schaduw op - draag een hoed en beschermende kleding - draag een zonnebril

Annelijn van Ierland 
huidtherapeut en wetenschappelijk onderzoeker